

Lingonkaka med havre
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
2 tsk bakpulver
150 gr margarin eller smör
1 ägg
2 dl rårörd lingonsylt (jag hade helt vanlig lingonsylt, det funkar)
50 gr margarin el smör
1,5 dl havregryn
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop de övre ingredienserna i en matberedare eller bunke. Kavla eller tryck ut degen på ett bakplåtspapper ca 20x30 cm. Bred på sylten.
Smält margarinet och blanda resten av ingredienserna och fördela över sylten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. i 200 grader.
Låt kakan svalna och skär den sen i rutor. Det står att man kan servera den med glass men den var god som den var tycker jag.
Köpte några rosa ranunklar idag som får pryda köksbordet.
Ser väldigt goda ut. Jag har också lagt ut ett recept men det är för barnen.
SvaraRaderaKram Angela